Yrteistä lisämakua grillaukseen

Grillivinkki | 14.06.2019

Monet luonnonyrtit ovat upeita nopeasti grillattuina. Kokeile rohkeasti uutta ja kerää luonnosta raaka-aineita grillaukseen.

Yrteistä saat lisämakua grillaukseen. Esimerkiksi basilikalle tai vuohenputkelle riittää pyöräytys rypsiöljyssä ja 5-10 sekunnin grillaus kuumalla parilalla. Grillaus nostaa lisää aromeja yrteistä ja niistä tulee upeita laitettavaksi esim. kasvisten tai lihojen päälle tarjoiltaessa. 

Maitohorsman versot (n. 10-15 cm pitkät) käyvät myös hyvin grillattavaksi ja ne ovat vaikuttava kasvislisäke grillaajan kesäpöydässä. Pyöräytä versot rypsiöljyssä tai hamppuöljyssä, joka antaa yrteille intensiivisemmän maun. Sen jälkeen grillausta kuumalla parilalla noin 1 minuutti, jotta verso vähän kypsyy ja saa väriä. Ripaus sormisuolaa päälle ja yksi puristus puolikkaasta sitruunasta. 

Juho Hämäläinen