
Yrteistä lisämakua grillaukseen
Grillivinkki | 14.06.2019
Monet luonnonyrtit ovat upeita nopeasti grillattuina. Kokeile rohkeasti uutta ja kerää luonnosta raaka-aineita grillaukseen.
Yrteistä saat lisämakua grillaukseen. Esimerkiksi basilikalle tai vuohenputkelle riittää pyöräytys rypsiöljyssä ja 5-10 sekunnin grillaus kuumalla parilalla. Grillaus nostaa lisää aromeja yrteistä ja niistä tulee upeita laitettavaksi esim. kasvisten tai lihojen päälle tarjoiltaessa.
Maitohorsman versot (n. 10-15 cm pitkät) käyvät myös hyvin grillattavaksi ja ne ovat vaikuttava kasvislisäke grillaajan kesäpöydässä. Pyöräytä versot rypsiöljyssä tai hamppuöljyssä, joka antaa yrteille intensiivisemmän maun. Sen jälkeen grillausta kuumalla parilalla noin 1 minuutti, jotta verso vähän kypsyy ja saa väriä. Ripaus sormisuolaa päälle ja yksi puristus puolikkaasta sitruunasta.
Juho Hämäläinen