Woikoski Feelingin kokit esittäytyvät

Grillivinkki | 14.06.2019

Mika Paalanen

Moikka! Olen Paalasen Mika, työskentelen monipuolisissa työtehtävissä Woikoski Feelingillä, myös kokkina. Vasta aloitettuani täällä työt ymmärsin lähiruoan tärkeyden, ja sen miten paljon loistavia raaka-aineita pihat, pellot ja lähimetsät kätkevät sisälleen, ja jotka ovat kaikkien halukkaiden käytössä. Enkä tarkoita pelkästään marjoja ja sieniä, vaan myös monipuolista villiyrtti tarjontaa ja suosittelenkin rohkeasti kaikkia kokeilemaan niiden käyttöä. Netti on nykyään pullollaan ohjeita ja vinkkejä yrttien tunnistamiseen ja käyttöön, joten kynnys aloittaa on pieni. Lisää aluksi vaikka ketunleipää salaattiin tai kuusen havuja lihan marinaadiin ennen grillausta.

Rohkeasti kokeilemaan uusia reseptejä!
Mika Paalanen

 

Juho Hämäläinen

Terve! Olen Juho Hämäläinen ja työskentelen kokkina Woikoski Feeling –matkailuyrityksessä. Hyödynnämme ravintoloissamme metsän antimia, oman kasvimaamme satoa ja lähituottajien raaka-aineita. Suomalainen ruoka ja raaka-aineet näyttäytyvätkin minulle aivan uudessa valossa. Metsistä ja järvistä löytyy paljon herkullisia raaka-aineita, joita hyödyntämällä ruuan maut saa nostettua aivan uusiin sfääreihin!

Villiyrtit ovat nousseet itselläni todella tärkeään rooliin ruoanlaitossa. Monet villiyrtit ovat oikeaa superruokaa ja maistuvat jäätävän hyviltä. Lisäksi näitä rikkaruohoksikin nimitettyjä yrttejä löytyy aivan kaikkialta. Haluan itse pyrkiä hyödyntämään käyttämäni raaka-aineet mahdollisimman tehokkaasti. Villiyrttien lisäksi minua kiinnostaa paljon järvikalojen monipuolisempi hyödyntäminen keittiössä, koska niitä heitetään jatkuvasti pois huonon menekin vuoksi.

Tällä sivustolla jaamme Mikan kanssa parhaat vinkkimme grillailuun. Grillaus on mielenkiintoinen tapa valmistaa ruokaa ja monesti lopputulos ei ole samanlainen kuin on suunnitellut. Se ei kuitenkaan haittaa, vaan juuri se tekee grillauksesta mielenkiintoista ja yllättävää. Grillissä ruoka saa väriä pintaan aivan eri tavalla kuin pannussa. Kaasugrillillä ruoan valmistus on helppoa, koska lämpö saadaan aikaiseksi nopeasti ja pienellä vaivalla. Grillaus on suomalaisen kesäkokkailun selkäranka ja sitä harrastaa koko kansa. Grillauksen tulee olla rentoa ja siksi reseptien ei tule olla monimutkaisia vaan hauskoja.

Näillä sanoilla ei muuta, kun rillaamaan!
Juho Hämäläinen