Woikoski avaa grillikauden

Blogi Grillivinkki Tiedote | 20.04.2022

Grillikausi on jo täällä! Mehevät pihvit, vartaat, makkarat ja nyytit vain odottavat valmistajaansa! Woikosken nestekaasut pitävät huolta, ettei grillisi jää kylmäksi, kunhan huolehdit ajoissa, että nestekaasupullosi ovat täynnä alkavaa grillikautta varten.

Nestekaasun käytössä kannattaa noudattaa varovaisuutta, ja turvallisuuteen kannattaa perehtyä. Nestekaasu on kuitenkin tehokas ja helposti palamaan syttyvä kaasu. Tässä muutamia vinkkejä turvalliseen grillikauden aloitukseen.

Kaasugrillin huolto kesää varten

 1. Aloita puhdistamalla grilli huolellisesti ennen käyttöä.
  Kunnolla huolletusta kaasugrillistä on iloa monta vuotta. Myös grillin lämmönsäätely toimii paremmin kun grilli on puhdas.
   
 2. Tarkista että grillin polttimet ovat puhtaat.
  Puhtaana palava kaasuliekki on sininen ja sen keskusta sinivihreä. Jos liekki on sävyltään kellertävä, on syytä puhdistaa polttimet. Apuna voi käyttää esimerkiksi ohutta rautalankaa.
   
 3. Tarkista liitokset grillin ja nestekaasupullon välillä
  Liitosten tiiveyden voi tarkistaa sivelemällä niihin esimerkiksi saippuavettä. Jos kuplia näkyy, liitokset vuotavat. Kiristä liitokset ja testaa ne uudelleen.
   
 4. Tarkista kaasuletku ja paineensäädin.
  Kaasuletku saattaa hapertua sään armoilla ja siihen voi tulla pieniä murtumia tai halkeamia. Kaasuletkun voi tarkistaa taivuttamalla sitä mutkalle. Jos hiusmurtumia näkyy, letku pitää vaihtaa uuteen. Paineensäädin tarkistetaan painamalla sen kiinni pulloon. Jos havaitset kaasun hajua säätimen yläpuolella, vaihda paineensäädin uuteen. Valitse käyttöösi laadukas paineensäädin, jotta varmistat asianmukaisen kaasunvirtauksen grillauksen aikana. 

  HUOM! Mikäli havaitset missään vaiheessa kaasun hajua, on vuotokohta etsittävä ennen grillin sytyttämistä.
   

Lisää ohjeita nestekaasun turvalliseen käyttöön ja maukkaita reseptejä grillaamiseen löydät Woikosken nestekaasusivuilta: 

nestekaasu.fi