
Vegen himovarras
Grillivinkki | 4.07.2019
Valmistus
Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Poista mukula selleristä multainen osa pois veitsellä leikaten, mutta jätä muuten kuori. Hiero pintaan 1 rkl öljyä ja suolaa noin 0,5 tl. Paista uunissa noin 45 min ja anna jäähtyä.
Halkaise ananas kuorineen puoliksi ja halkaise vielä puolikkaat. Paloittele isoiksi suupaloiksi. Paloitele jäähtynyt selleri saman kokoisiksi paloiksi kuin ananas (sellerin voi myös tehdä edellisenä päivänä). Varrasta palat.
Sekoita soija ja hunaja keskenään. Sulata 50 g voita ja sekoita joukkoon 1 tl täysjyväsinappia. Laita vartaat grilliin ja sivele grillauksen aikana pintaan soijahunaja seosta. Grillaa vartaita noin 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla. Ennen tarjoilua kaada vartaiden päälle voisinappia ja riivi timjamilehtiä. Munchies!
Ainekset
- 1 kokonainen juuriselleri
- 1 kokonainen ananas
- 1 dl soijaa
- 0,5dl hunajaa
- 1 tl Maille täysjyväsinappia
- 50g voita
- suolaa
- pippuria
- tuoretta timjamia
- 1 rkl Rypsiöljyä
*Kuva on kuvituskuva eikä täysin vastaa annosta.
Juho Hämäläinen