Vegen himovarras

Grillivinkki | 4.07.2019

1 kokonainen juuriselleri

1 kokonainen ananas

1 dl soijaa

0,5dl hunajaa

1 tl Maille täysjyväsinappia

50g voita

suolaa

pippuria

tuoretta timjamia

1 rkl Rypsiöljyä

 

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Poista mukula selleristä multainen osa pois veitsellä leikaten, mutta jätä muuten kuori. Hiero pintaan 1 rkl öljyä ja suolaa noin 0,5tl. Paista uunissa noin 45min. Anna jäähtyä.
 

Halkaise ananas kuorineen puoliksi ja halkaise vielä puolikkaat. Paloittele isoiksi suupaloiksi. Paloitele jäähtynyt selleri (sellerin voi tehdä edellisenä päivänä) saman kokoisiksi paloiksi kuin ananas. Varrasta.
 

Sekoita soija ja hunaja keskenään.  Sulata 50g voita ja sekoita joukkoon 1 tl täysjyväsinappia.  Laita vartaat grilliin ja sivele grillauksen aikana pintaan soijahunaja seosta. Grillaa noin 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.  Ennen tarjoilua kaada vartaiden päälle voisinappia ja riivi timjamilehtiä. Munchies!
(kuva on kuvituskuva eikä täysin vastaa annosta).