Potkiva possuvarras

Grillivinkki | 4.07.2019

Valmistus

Halkaise possun kassler pitkittäin. Siivuta puolikkaat noin 0,5 cm paksuiksi pikku pihveiksi. Ota chilistä siemenet ja valkoinen osa pois (ellet halua hot and spicy settiä) ja hienonna pieniksi suikaleiksi. Kuori valkosipulin kynnet ja murskaa kevyesti, sitten hienonna ne pieneksi silpuksi. Sekoita soija ja hunaja keskenään ja lisää joukkoon kaikki muut paitsi kassler. Kun marinadi on tasainen, sekoita se lihan joukkoon, muista pyöritellä hyvin, jotta mausteita on varmasti kaikkialla. Anna tekeytyä 3 h tai yön yli kylmässä.

Marinoinnin jälkeen varrasta possut niin, että ne ovat tiiviisti toisissaan kiinni. Tee haluamasi kokoisia vartaita. (vinkkinä: vartaat voit veistellä esim. männynoksista, jotka antavat pihkaista tuoksua ruokaan). Grillaa vartaat kuumassa grillissä noin 10 min välillä pyöräyttäen ja anna vetäytyä foliossa. Ready to serve!

Ainekset

  • 1 possun kassler
  • 1 punainen chili (kuivattu savuchili on myös tykki tässä)
  • 1 dl hunajaa
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1,5dl soijaa
  • 1 pnt korianteria
  • 1rkl sinappia
  • 1 tl suolaa
  • 0, 5 tl mustapippuria
  • 1 lime

Juho Hämäläinen