Havuilla ja maltaalla marinoidut kaslerit ja vuohenputkiperunat

Grillivinkki | 17.06.2019

Tässä grillireseptissä on hyödynnetty paljon villiyrttejä ja metsän antimia. Muista, ettei grillailua pidä ottaa liian vakavasti vaan nautiskellen ja fiilistellen. Ohjeeseen ei ole merkitty tarkkoja määriä, vaan maistamalla löydät parhaan ainesten suhteen omaan makuusi. Aluksi tarvitaan kunnon pala possun kasleria. Suosittelen suosimaan lihoissa ja vihanneksissa aina lähituottajien tuotteita.

Ainekset marinaadiin 

  • Mallasuutetta
  • Hunajaa
  • Suolaa
  • Kuusenhavuja
  • Tomaattiketsuppi

Valmistus

Laita mallasuute kattilaan ja lisää halutessasi joukkoon vettä, mikäli haluat keventää maltaista makua. Lämmitä mallasuute ja lisää hunajaa, suolaa ja ketsuppia makusi mukaan, maistele ja sekoita marinadi. Lisää joukkoon kuusenhavuja ja anna seoksen jäähtyä.

Leikkaa kassler n. 2-3 sentin paksuisiksi pihveiksi ja laita pihvit pussiin, laakeaan astiaan. Kaada marinadi lihojen päälle ja anna lihojen maustua ainakin 4-5 tuntia tai yön yli. Grillaa ja nauti!

Ainekset vuohenputkiperunoihin

  • 0,5 dl Auringonkukansiemeniä 
  • 2-3 dl Vuohenputken lehtiä
  • 100 g Mustaleima emmental 
  • Pari valkosipulin kynttä
  • 1-1,5 dl Rypsiöljyä
  • Ripaus mustapippuria
  • Uusia perunoita

Valmistus

Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Laita auringonkukansiemenet, vuohenputken lehdet, valkosipulin kynnet ja n. puolet öljystä tehosekoittimeen. Pyöräytä ainekset massaksi tehosekoittimessa, lisää Mustaleima emmental -juustoa ja öljyä pikkuhiljaa, kunnes pesto saa oikeanlaisen koostumuksen. Kun pesto on valmis, pyöräytä keitetyt uudet perunat pestossa ja grillaa. Voit laittaa perunat myös varrastikkuihin, helpottaaksesi grillaamista.

Tee kaslerin ja perunoiden seuraksi salaatti, johon lisäät ainakin ketunleipää ja koristeeksi päälle hieman hiirenvirnan kukkia.

 

Mika Paalanen