Grillaa kokonainen kala!

Grillivinkki | 14.06.2019

Kokeilepa lohimedaljongien tilalla kokonaista lahnaa! Kahden kilon lahnasta riittää neljälle hengelle loistavasti.

Valmistus

Suomusta lahna itse tai pyydä kauppiasta suomustamaan lahna valmiiksi. Tee lahnaan molemmin puoliin nahkaan puolen sentin syvyiset viillot.

Hiero lahnan pintaan ja sisälle karkeaa merisuolaa. Murskaa 1 valkosipulin kynsi ja hiero murskaa kalaan, pidä huoli, että suolaa ja valkosipulia menee myös viiltoihin. Laita kalan sisälle 3 tillin oksaa. Hiero pintaan vielä 1 rkl rypsiöljyä.

Harjaantunut grillaaja veivaa kalan kypsäksi näppituntumalla, mutta tässä hyvä tulos saadaan aikaan digilämpömittarilla. Laita kala kuumaan grilliin ja grillaa toista puolta, kunnes lämpö on 29 astetta ja käännä sitten kala. Ota kala pois grillistä kun sisälämpö on 59 astetta, pyöräytä folioon ja anna vetäytyä 5 min. Sitten ei muuta kuin kala pöytään.  

Ainekset

  • 2 kg lahna 
  • Merisuolaa
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 3 oksaa tilliä
  • 1 rkl rypsiöljyä

Toivottavasti maistuu!
Juho Hämäläinen